Προσβασιμότητα

Κεντρική είσοδος

Η πρόσβαση προς την κεντρική είσοδο του μουσείου γίνεται με ράμπα από τη Λεωφόρο Στρατού. Η πόρτα έχει επαρκές άνοιγμα για την εξυπηρέτηση και των ατόμων με κινητική αναπηρία.

Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί από την πλησιέστερη ράμπα πεζοδρομίου μέχρι την εισοδο του μουσείου είναι περίπου 120 m. Δείτε την προτεινόμενη διαδομή.

Aνελκυστήρες

Οι εκθεσιακοί χώροι αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα και η κίνηση σε αυτά επιτυγχάνεται με κλίμακες, ειδικά αναβατόρια και ανελκυστήρες με προδιαγραφές για αμαξίδια. Το μουσείο διαθέτει αμαξίδιο σε περίπτωση που ζητηθεί. Στα κλιμακοστάσια και στις  ράμπες υπάρχουν χειρολισθήρες.

ΚΑΘΙΣΤΙΚΑ & ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ

Στους εκθεσιακούς χώρους υπάρχουν καθιστικά, ώστε να ξεκουράζονται οι επισκέπτες που το έχουν ανάγκη. Οι χώροι είναι ελεύθεροι από εμπόδια και το πλάτος των διαδρόμων τους είναι μεγαλύτερο από 1,5 μ. σύμφωνα με τις προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ.

Χωροι υγιεινης

Υπάρχουν χώροι υγιεινής με ειδικές προδιαγραφές (WC ΑμεΑ), οι οποίοι καλύπτουν όλους τους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος.

Αναψυκτηριο

Το μουσείο διαθέτει αναψυκτήριο προσβάσιμο με ράμπα.

Oχημα αμεα

Όχημα ΑμεΑ μπορεί να σταθμεύσει στο πάρκινγκ του Μουσείου. Διατίθενται δύο θέσεις στάθμευσης. Δείτε την προτεινόμενη διαδρομή.

Μη βλέποντες επισκέπτες

Για τους επισκέπτες με αναπηρία όρασης, υπάρχει δυνατότητα απτικής περιήγησης.

Πρώτες Βοήθειες

Το Μουσείο διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ