Το Σωματείο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία της αείμνηστης Ιουλίας Βοκοτοπούλου, εφόρου αρχαιοτήτων, διευθύντριας τότε της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης όπου ήταν ενταγμένο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο έγινε ανεξάρτητη μονάδα με ΠΔ το 2002.

Το Σωματείο ακολούθησε στο ιδρυτικό καταστατικό του τα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών σωματείων. Κύριοι στόχοι του είναι η επικουρική δράση του στο έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης, μέχρι το 2015, δραστηριοποίησής του το Σωματείο στάθηκε αρωγός, υποστηρικτής  και χορηγός σε πολλές εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου. Παράλληλα, διοργάνωσε σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών εκδρομών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας ξενάγηση από τους κατά τόπους ειδικούς επιστήμονες, πολλές διαλέξεις για το ευρύ κοινό και ποικίλα άλλα γεγονότα επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Αριθμεί πάνω από 500 μέλη, τα οποία έχουν ειδικά μουσειακά προνόμια, ενώ πολλά από αυτά προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σχεδόν σε μόνιμη βάση και σε διάφορες διοργανώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Δέχεται αιτήσεις εγγραφής νέων μελών με απλή υποβολή δήλωσης του αιτήματος και με κατάθεση ως ετήσια συνδρομή του ποσού των 25 ευρώ ετησίως στον λογαριασμό (Εθνική Τράπεζα 210/938654-89), από Τρίτη μέχρι Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 13:00, στα γραφεία του ΑΜΘ, όπου υπάρχει και παρουσία του προεδρείου του.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977 678428, 2313 310245, 2313 310201 (τηλ. κέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης)

e-mail: friends@amth.gr

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα των Φίλων του Α.Μ.Θ.