Εκπαίδευση - Γενικές Πληροφορίες

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής και εκπαιδευτικής του πολιτικής διοργανώνει συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του ΑΜΘ είναι όχι μόνο η ανάδειξη έργων της αρχαιότητας και της σύγχρονης τέχνης αλλά και η προσέλκυση διαφορετικών ομάδων κοινού. Μέσω των εκπαιδευτικών του δράσεων επιδιώκει να ενισχύσει την πεποίθηση ότι το μουσείο δεν είναι απλώς χώρος φύλαξης έργων της αρχαιότητας αλλά ένας ζωντανός οργανισμός όπου κανείς μαθαίνει, γνωρίζει, ανακαλύπτει και ψυχαγωγείται.

Ελάτε με το τμήμα σας στο μουσείο! Μπορείτε:

  1. Να συμμετάσχετε σε υλοποιούμενο από μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
    Ενημερωθείτε για τη διαδικασία συμμετοχής.
  2. Να υλοποιήσετε μόνοι σας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού μας υλικού.
  3. Να σχεδιάσετε ένα δικό σας εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δεξιότητες της ομάδας σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για παροχή πληροφοριακού υλικού.
  4. Να περιηγηθείτε στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του ΑΜΘ ξεναγώντας τους μαθητές και τις μαθήτριές σας.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να υλοποιήσετε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάσατε ή «κατεβάσατε» από την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το φυλακτικό προσωπικό του μουσείου από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-11:00 στο τηλέφωνο 2313 310301, για να ορίσετε μέρα, ώρα και διάρκεια υλοποίησης της εκπαιδευτικής σας δράσης, σε ποιους χώρους του μουσείου θα κινηθείτε, καθώς και τον αριθμό των παιδιών που θα συμμετάσχουν.