Θεματική ξενάγηση

Ημερομηνία: 12 Σεπ 2023
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ’
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
φωτογραφίες εκθεμάτων

ΟΡΦΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Η Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «Τρινακρία» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν τη νέα περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ορφικοί Διάλογοι» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ΄ του ΑΜΘ.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η περίπλοκη αφήγηση των δύο καλλιτεχνών, του Enzo Rovella και του Hope Κωνσταντίνου Ντάγκα, ξετυλίγει την πλοκή της με αναφορές στο παρελθόν και μια ανανεωμένη πίστη στο μέλλον, με την επίγνωση ​​του πόσο ατελές και επισφαλές είναι το πνεύμα της εποχής που ζούμε και πόσο ευάλωτη είναι η ακεραιότητα της ψυχής. Ένας προβληματισμός για την ύπαρξη μας μέσα στο σύμπαν, την ικανότητα να παίρνουμε πάντα νέες μορφές ανάλογα με το περιβάλλον, τις διαθέσεις και τις προτάσεις παραμένοντας αγκυροβολημένοι στη φύση μας. Ζωγραφική και γλυπτική, μεταξύ μιας δισδιάστατης, αιθέριας και σπάνιας πραγματικότητας και ενός στερεού και χειροπιαστού υλικού. Ψυχή και σώμα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας καθώς και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 14:00)