Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο "Το ειδώλιο στον βορειοελλαδικό χώρο από την Προϊστορία έως τους Ρωμαϊκούς Χρόνους"

04 Αυγ 2017

04.08.2017 | Α' ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιοδικής του έκθεσης «ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό» διοργανώνει για τον Οκτώβριο του 2018 διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο

Το ειδώλιο στον βορειοελλαδικό χώρο
από την Προϊστορία έως τους Ρωμαϊκούς Χρόνους

Σκοπός του συμποσίου είναι η διαχρονική και πολυεπίπεδη προσέγγιση των ειδωλίων, μίας από τις σημαντικότερες και πιο χαρακτηριστικές κατηγορίες αρχαιολογικών ευρημάτων. Στόχος είναι μέσω της παρουσίασης νέων αρχαιολογικών δεδομένων, καθώς και μέσω της συνθετικής επανεξέτασης παλαιότερων ευρημάτων, να συγκεντρωθούν και να συζητηθούν οι κυριότερες πτυχές της έρευνας σχετικά με τα ειδώλια αλλά και να αναδειχθούν οι ανάγκες και οι προοπτικές για το μέλλον.

Έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση αδημοσίευτου υλικού, κατά προτίμηση από καλά χρονολογημένα ανασκαφικά σύνολα,  που προέρχεται  από τον βορειοελλαδικό χώρο και ευρύτερα από τους πολιτισμικούς κύκλους του Βόρειου Αιγαίου.

Προσκαλούμε τους Έλληνες και ξένους συναδέλφους να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας στο συμπόσιο με πρωτότυπες εργασίες. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους με τη δεύτερη εγκύκλιο θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συμποσίου, θα ζητηθεί η αποστολή συμμετοχών και περιλήψεων και θα διευκρινιστούν οργανωτικά ζητήματα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.