Πειραματικό εργαστήριο για την κεραμική στην αρχαϊκή Μακεδονία

Ημερομηνία: 05 Φεβ 2016

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος» και με τη συμβολή της Εταιρείας «Πολιτιστικές Ανταλλαγές Μεσογείου-Θεσσαλονίκης» (E.CU.ME) διοργάνωσε πενθήμερο εργαστήριο για την αρχαϊκή κεραμική,  για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αρχαιολογίας, Μουσειολογίας και Συντήρησης Αρχαιοτήτων.

Στόχος του σεμιναρίου η καλύτερη κατανόηση των σχημάτων, της διακόσμησης και των χρήσεων των πήλινων αγγείων του 7ου και 6ου αιώνα π.Χ., εποχή που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε το Βασίλειο της Μακεδονίας, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση, που συνδυάζει την αρχαιολογική γνώση με την τεχνική εμπειρία των σύγχρονων βορειοελλαδιτών κεραμιστών.

Παράλληλα, προσκεκλημένοι κεραμίστες από τη Γαλλία και την Τουρκία, παρουσίαν δείγματα της δουλειάς τους και μοιράστηκαν  μαζί μας την εμπειρία τους.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση με επιλεγμένα έργα των μελών του «Συλλόγου Κεραμιστών-Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος»,  ως σύγχρονη προσέγγιση της αρχαίας κεραμικής.