Όταν οι νότες γιορτάζουν…

Ημερομηνία: 21 Ιουν 2023
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθριο Μουσείου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αφισα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Μουσικής Εκπαίδευσης με διακριτό τίτλο «Cantus Arte» παρουσιάζει χορωδιακή συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.


Όταν οι νότες γιορτάζουν...

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus Arte, του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνει συναυλία.

Συμμετέχουν τρία χορωδιακά σχήματα της πόλης μας και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, μαζί με τη νεανική χορωδία του Ωδείου.

  • Η χορωδία Ladino του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καλαμαριάς και το φωνητικό σύνολο «εν χορώ» έχουν μαέστρο τον συνθέτη Κωστή Παπάζογλου. Στο πρόγραμμά τους αποτυπώνεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης με έργα της μουσικής παράδοσης των κατοίκων της, χριστιανών και εβραίων σεφαραδιτών, εμπλουτισμένη με σύγχρονες χορωδιακές συνθέσεις. Τους συνοδεύει κουαρτέτο φλάουτων ντόλτσε.
  • Η μικτή χορωδία της Πολιτιστικής Λέσχης ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Ηρακλή Παναγόπουλο, θα παρουσιάσει τραγούδια ξένων συνθετών, spiritual και ένα παραδοσιακό της Κύπρου.
  • Η χορωδία Cantus Arte του Μακεδονικού Kέντρου Σύγχρονης Τέχνης, διευθύνεται από τον μαέστρο Ηρακλή Παναγόπουλο και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ξένα και ελληνικά τραγούδια.
  • Η Συμφωνική Ορχήστρα μαζί με τη νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Διευθύνει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, Καμπάνης Σαμαράς. Θα παρουσιάσουν ένα εαρινό πρόγραμμα Ελλήνων συνθετών.

Στο φινάλε της εκδήλωσης η συμφωνική ορχήστρα και μαζί οι χορωδοί όλων των σχημάτων θα τραγουδήσουν Θεοδωράκη: Δύο μουσικές σκηνές από το Μπαλέτο «Αλέξης Ζορμπάς» το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο» κι «ο Αποχαιρετισμός».

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 14:00)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φορείς