Νύχτα τέχνης 2017

Ημερομηνία: 03 Οκτ 2017

03.10.2017, 21:00 | Νύχτα Τέχνης 2017

Στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου η εικαστική Θεσσαλονίκη ξενυχτά. Κριτικοί τέχνης, επιμελητές και καλλιτέχνες αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης.

Πρόκειται για μία δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης που φέρει τον τίτλο «Νύχτα Τέχνης», και το Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον μεγάλο αυτό εικαστικό περίπατο της πόλης με μία ξενάγηση από την αρχαιολόγο του ΑΜΘ Στυλιάνα Γκαλινίκη στην έκθεση «Las Incantadas, οι Μαγεμένες. Ένα μνημείο σαν παραμύθι», που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Η εν λόγω δράση της οποίας το συντονισμό και την επιμέλεια έχει η Δημοτική Πινακοθήκη, εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των 52ων Δημητρίων και της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις οργανωμένες διαδρομές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, καθημερινά από 10.00 έως 15.00 μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 2313 318538, υπεύθυνη Σταυρούλα Δημητρίου.
Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες ξεναγήσεων του κοινού στα μουσεία εάν θέλουν να ξεναγηθούν.

Η συμμετοχή στις διαδρομές είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook στο event Νύχτα Τέχνης 2017.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προστώο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Φορείς