Μένουμε σπίτι και... «πάμε» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία: 18 Απρ - 31 Μαϊου 2020

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει ψηφιακά παράθυρα επικοινωνίας με τους πολίτες που «μένουν σπίτι»!

Μένουμε σπίτι και… «πάμε» μουσείο! Μαθαίνουμε, δημιουργούμε και ονειρευόμαστε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Μένουμε σπίτι και... διαβάζουμε

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσφέρει στο κοινό ελεύθερη online πρόσβαση σε επιλεγμένες εκδόσεις του, που αφορούν στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, καθώς και στους τομείς της συντήρησης αρχαιοτήτων και της αρχαιομετρίας.

#amthdiavazoume


Μένουμε σπίτι και... διασκεδάζουμε παίζοντας

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, μέσα από προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι να φτιάξουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από αρχαιότητες του Μουσείου.

#amthdiaskedazoume


Όλα στον χρόνο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν 

Πόσο νομίζετε πως διαφέρει ένα αρχαίο πιάτο από ένα σημερινό; Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πήλινο ειδώλιο πετεινού του 4ου αι. π.Χ. με έναν σοκολατένιο πασχαλινό κόκορα;

Εμείς διαλέγουμε για εσάς αρχαία αντικείμενα από τις συλλογές του μουσείου μας. Εσείς δεν έχετε παρά να αναζητήσετε στο σπίτι σας κάτι που μοιάζει (λίγο ή πολύ!) με αυτά. Φωτογραφίστε το και ανεβάστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου ή στείλτε το με email στη δ/νση amth@culture.gr.

#amtholataidiamenoun


Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων

Η δράση «Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων» αποτελεί αναφορά στην τεχνική των καλλιγραμμάτων, που οι απαρχές της ανάγονται στην ελληνιστική εποχή.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει καλλιγράμματα των αρχαιοτήτων του μαζί με επιλεγμένα καλλιγράμματα των επισκεπτών σε ψηφιακή έκθεση, τη δεύτερη που θα οργανώσει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, ενώ το περιεχόμενο της έκθεσης θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

#amthcalligram


Μένουμε σπίτι και... βλέπουμε το κανάλι του Μουσείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσφέρει στο κοινό ελεύθερη online πρόσβαση σε επιλεγμένες οπτικοακουστικές παραγωγές του, που αφορούν στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, καθώς και στους τομείς της συντήρησης αρχαιοτήτων και της αρχαιομετρίας.

#amtvlepoume