Λέσχη ανάγνωσης στο ΑΜΘ

Ημερομηνία: 20 Δεκ 2019
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ΑΜΘ πιστό στην παράδοση ενός Μουσείου ανοιχτού στο κοινό και στις καινοτόμες δράσεις που αγκαλιάζουν όλο το φάσμα του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό, τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

Η Λέσχη προγραμματίζει τις συναντήσεις της, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα μεταξύ 18.00-20.00. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο του βιβλίου και τους συγγραφείς.

Τη δράση συντονίζει ο λογοτέχνης και υπάλληλος του τμήματος εκθέσεων, επικοινωνίας και εκπαίδευσης του μουσείου Κώστας Αρκουδέας.

Δηλώστε συμμετοχή στην 1η Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικού Μουσείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση karkoudeas@culture.gr, τηλ.: 2313310251.


Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ξεκινά τις συναντήσεις της παρουσιάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη "Λεωφορείο. 19 στάσεις".

Για το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη θα μιλήσει η φιλόλογος και συγγραφέας Θεοδώρα Λειψιστινού. Αποσπάσματα της επιλογής τους θα διαβάσουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο συγγραφέας επιβιβάζεται στο λεωφορείο της γραμμής «10» από την αφετηρία Χαριλάου μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η πόλη, όπως είναι χαραγμένη στη μνήμη του, ξεδιπλώνεται μπρος στα μάτια του. Κάθε στάση σηματοδοτεί μια διαφορετική περίοδο της ζωής του, αναζωπυρώνοντας στιγμές του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος της πόλης, ευχάριστες ή δυσάρεστες, γεμάτες ήχους, μυρωδιές και γεύσεις.