Λέσχη ανάγνωσης (διαδικτυακά) στο ΑΜΘ

Ημερομηνία: 26 Σεπ 2021
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΧΩΡΟΣ: Διαδίκτυο

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει διαδικτυακά τις συναντήσεις της και υποδέχεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο με το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Έχει δημοσιεύσει περισσότερους από είκοσι τίτλους μυθοπλασίας, πέντε βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας, και μια συλλογή-σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Έργα του εκδόθηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το προσωπικό του αρχείο φυλάσσεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το βιβλίο του «επιλεκτική αυτοβιογραφία». Τριάντα έξι σύντομα κείμενα για ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί, από την οικογένεια και τους φίλους του ως το πάθος του με το γράψιμο. Ο Γιάννης Μπασκόζος, διευθυντής του ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης», σημείωσε επ’ αυτού: «Δεν είναι εύκολο να βουτάς την πένα στο μελανοδοχείο της ζωής σου. Απαιτεί ειλικρίνεια, ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσεις πιθανά φαντάσματα του παρελθόντος και φυσικά ευθυκρισία, όσο σου επιτρέπει ο χαρακτήρας σου. Θα ρωτήσετε γιατί να το διαβάσει κάποιος; Απαντώ: ο Ραπτόπουλος είναι απόλυτα κοινωνικό ον. Αυτοβιογραφούμενος σκιτσάρει εποχές, γεγονότα, τάσεις που ήρθαν και έφυγαν, αισθήματα που μεγάλωσαν και ατρόφησαν, αλλά και αγάπες που ήρθαν για να μείνουν».


Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις μας (www.facebook.com/groups/377943426445766/ ή karkoudeas@culture.gr).