Λέσχη Ανάγνωσης ΑΜΘ

Ημερομηνία: 29 Σεπ 2023
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθριο Μουσείου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
φωτογραφία βιβλίου και συγγραφέα

Επόμενη καλεσμένη στη Λέσχη Ανάγνωσης ΑΜΘ είναι η Βίλια Χατζοπούλου με το μυθιστόρημά της «Κυκλάδες», που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Βίλια Χατζοπούλου σπούδασε νηπιαγωγός και εν συνεχεία στράφηκε στο θέατρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου των Αλλαγών και έχει διδάξει τα μαθήματα: Μονόλογοι, Θεατρική γραφή, Θεατρική διασκευή, Παραμύθι–Αφήγηση, tango project. Γράφει και σκηνοθετεί θεατρικά έργα για ενήλικες και παιδιά. Το 2004 κατέκτησε το Α΄ Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού για το θεατρικό έργο της «Η Γαλάζια Νο». Κατόπιν στράφηκε στη συγγραφή δημοσιεύοντας τη συλλογή διηγημάτων «Ακούω την καρδιά του παίχτη», εκδόσεις Ενύπνιο, 2020. Οι «Κυκλάδες» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και κυκλοφόρησε το 2022 από την Κάπα Εκδοτική.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Μανόλης και η Ιωάννα φτάνουν στο νησί της Άνδρου, όπου σκοπεύουν να περάσουν όλο το καλοκαίρι. Το κάνουν κάθε χρονιά. Ζουν σαν πρωτόπλαστοι σε μια σκηνή στημένη στην αγαπημένη τους ερημική παραλία. Είναι η διέξοδός τους για να ξεφύγουν από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της πόλης και να βρουν τη γαλήνη. Αυτήν τη χρονιά, ωστόσο, βλέπουν ότι το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά. Ένα σπίτι απειλητικό σαν θηρίο, με περίφραξη που απλώνεται σε όλη την πλαγιά, έχει κάνει το μέρος αγνώριστο. Στο σπίτι κατοικούν ο παγκοσμίου φήμης θεατρικός συγγραφέας και ζωγράφος Μο, αραβικής καταγωγής Γάλλος, με τη σύντροφό του Μάγια, μισή Γαλλίδα και μισή Ελληνίδα από το νησί. Με επίκεντρο το σπίτι, θα αναπτυχθεί ανάμεσα στα δυο ζευγάρια μια έντονη αντιπαλότητα... Ο πρωτογονισμός και ο πολιτισμός, η νεότητα και το γήρας, η υγεία και η ασθένεια, η ζωή και ο θάνατος είναι τα ζεύγη των αντιθέτων που κυριαρχούν. Εντούτοις, αληθινή πρωταγωνίστρια είναι η Άνδρος, ως πρωθιέρεια στον χορό που σέρνουν οι Κυκλάδες. Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, ο αέρας, η φωτιά, το νερό και η γη αποκαλύπτουν την πιο εκτυφλωτική τους μορφή και παρασέρνουν τα δυο ζευγάρια σ’ ένα διαβρωτικό στροβιλισμό.