ΑΕΜΘ 2019 - Α' Εγκύκλιος

20 Ιαν 2020

Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη - 33η συνάντηση

Θεσσαλονίκη, 14.11.2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως έχει εξαγγελθεί, στην 33η Αρχαιολογική Συνάντηση θα παρουσιαστεί το αρχαιολογικό/ανασκαφικό έργο της διετίας (2018-19), ενώ πέρσι η Συνάντηση είχε  συγκεκριμένο θέμα (Χωροταξία και πολεοδομία. Δημόσια και ιδιωτική αρχιτεκτονική). Θεματική θα είναι η Συνάντηση και του χρόνου, με θέμα  που θα σας ανακοινωθεί εγκαίρως. Με τα παραπάνω δεδομένα, σας γνωρίζουμε ότι η ετήσια 33η Συνάντησή μας για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 Μαρτίου ως το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020.

Η οργάνωση της 33ης Συνάντησης γίνεται σε συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Αρχαιολογικών Μουσείων της Μακεδονίας και της Θράκης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής μαζί με σύντομη περίληψη (μέχρι 100 λέξεις) να αποσταλούν γραπτώς στη διεύθυνση: aemth.mail@gmail.com το αργότερο ως τις 5 Φεβρουαρίου 2019, ώστε να καταρτιστεί και να αποσταλεί εγκαίρως το πρόγραμμα.

Η διάρκεια κάθε ανακοίνωσης είναι αυστηρά 15 λεπτά.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της 33ης Συνάντησης είναι η παρουσίαση του αρχαιολογικού/ανασκαφικού έργου της τελευταίας διετίας με όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένο τρόπο. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην αποδεχτεί ανακοινώσεις εφόσον κρίνει ότι δεν εμπίπτουν στο παραπάνω πλαίσιο.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Δημήτριος Παντερμαλής
Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ,
Πρόεδρος Μουσείου Ακροπόλεως

Πολυξένη Αδάμ-Βελένη
Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης ΥΠΠΟΑ

Σεμέλη Πινγιάτογλου
Καθηγήτρια ΑΠΘ

Μαρίζα Τσιάπαλη
Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ελένη Μανακίδου
Καθηγήτρια ΑΠΘ

Γιάννης Κανονίδης
Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους