Λέσχη ανάγνωσης διαδικτυακά στο ΑΜΘ

Date: 17 Apr 2022
START TIME: 18:00
VENUE: Online

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις της με Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές.

Το επόμενο βιβλίο που θα μας απασχολήσει είναι η νουβέλα «Τι είναι ένας κάμπος» της Νάσιας Διονυσίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Νάσια Διονυσίου γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία. Σπούδασε Νομική και Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εργάζεται στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Περιττή ομορφιά», εκδόσεις Το Ροδακιό, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος / Νουβέλας για τις εκδόσεις του έτους 2017 στην Κύπρο. Η νουβέλα «Τι είναι ένας κάμπος», εκδόσεις Πόλις, είναι το δεύτερό της βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πενήντα χιλιάδες περίπου διασωθέντες Εβραίοι του Ολοκαυτώματος κρατούνται σε στρατόπεδο έξω από την Αμμόχωστο, με σκοπό να προωθηθούν στο υπό ίδρυση κράτος του Ισραήλ. Ένας ανθρωπιστής δημοσιογράφος, ο Φαίδωνας καταγράφει τις μαρτυρίες των κρατούμενων και σύντομα διαπιστώνει πως όλοι σχεδόν επιθυμούν να αποδράσουν. Σε αντίθεση με την ξεραΐλα που επικρατεί μες στο στρατόπεδο, στον κάμπο γύρω από αυτό η φύση οργιάζει –ένα έξυπνο παιχνίδισμα ανάμεσα στις λέξεις campus και κάμπος. Ισορροπώντας ανάμεσα στο ρεαλισμό και το λυρισμό, η συγγραφέας αξιοποιεί ένα ιστορικό στοιχείο προκειμένου να μιλήσει για τη μνήμη, την ταυτότητα και τη φυγή προς την ελευθερία.


Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις συναντήσεις μας (2313 310251 ή karkoudeas@culture.gr).