Εμμανουήλ Μπιτσάκης "Επίμονο Ελάχιστο"

12 Oct - 16 Nov 2019

Εμμανουήλ Μπιτσάκης Επίμονο Ελάχιστο

Επιμέλεια: Μάχη Πεσματζόγλου

Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου και έχουν φιλοτεχνηθεί από το 1998 έως το 2017. Συμπληρωματικά εκτίθενται σημειωματάρια του καλλιτέχνη.

O τίτλος της έκθεσης «Επίμονο Ελάχιστο» σχεδόν αυτόματα παραπέμπει στην κατασκευή –με συνεπή εμμονή- μικρού μεγέθους έργων. Ο Εμμανουήλ Μπιτσάκης κατασκευάζει ζωγραφιές, όπου συνθέτει ελεγχόμενους, άψογα οργανωμένους και ταξινομημένους μικρόκοσμους με επανερχόμενα μοτίβα που εξυπηρετούν την αντιπαράθεση λογικού-παράλογου, αποδεχτού-ανεπίτρεπτου, κλισέ και ανατρεπτικού. Η ζωγραφική του είναι ιδιότυπο εικαστικό «κολάζ», όπου συμφύρονται διάφορες ιστορικές εποχές και διαφορετικές υφολογικές τάσεις.

Ο Εμμανουήλ Μπιτσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1996-2001). Το 2001 και το 2008, με υποτροφία του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και της National Portrait Gallery αντίστοιχα, έμεινε στην Κοπεγχάγη και την Κίνα για ελεύθερη καλλιτεχνική εργασία. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων την έκθεση με τίτλο Faces Of The Uigur Through Song & Dance, στην National Portrait Gallery στο Λονδίνο (2009) και έχει συμμετάσχει σε art fairs και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.