Ρωξάνη Βλαχοπούλου

Γραφίστρια

Γεννήθηκε στην Ξάνθη και σπούδασε γραφιστική στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο Α.Κ.Τ.Ο. που συνεργάζεται με το Middlesex University.

Απασχολήθηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος στους τομείς της διαφήμισης και των εκδόσεων. Από το 2002 εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την περίοδο 2002 έως 2006 εργάστηκε σαν συμβασιούχος γραφίστρια στην Η΄ΕΠΚΑ Κέρκυρας - Θεσπρωτίας, όπου επιμελήθηκε το σύνολο του πληροφοριακού υλικού της Εφορείας (εκδηλώσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, έντυπα και οδηγούς αρχαιολογικών χώρων κ.λπ.), συμμετείχε στην ομάδα σχεδιασμού για την Επανέκθεση της Κινέζικης πτέρυγας στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης καθώς και στον σχεδιασμό της περιοδικής έκθεσης Νεπάλ-Θιβέτ του Μουσείου Ασιατικής τέχνης Κέρκυρας.

Το 2006 κατατάχθηκε σε θέση Ι.Δ.Α.Χ. στην ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Πρέβεζας - Άρτας, όπου συμμετείχε στον σχεδιασμό του εποπτικού υλικού των εκθέσεων στα αρχαιολογικά Μουσεία Νικόπολης και Άρτας, καθώς των έντυπων οδηγών των δύο μουσείων. Παράλληλα, σχεδίασε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, ενημερωτικές πινακίδες, posters, cd rom κλπ για όλες τις δραστηριότητες της Εφορείας. Σε αυτό το πλαίσιο επιμελήθηκε γραφιστικά και ανέλαβε την εικονογράφηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Σπίτι μου, σπιτάκι μου...» «Το ταξίδι της ψηφίδας», «Ποιος θέλει να μάθει τα μελλούμενα» κ.α.

Το 2014 τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου και υπηρετεί στο Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης.

Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε ημερίδες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει Γραφιστική στο Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πλήθος ειδικών σεμιναρίων.

http://irida13.wix.com/roxani

https://www.behance.net/gallery/illustrations/3422137