Χρήστος Κατσίφας

Χημικός
T: 2313 310225

Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διατμηματικό Πρόγραμμα «Προστασία – συντήρηση και αποκατάσταση έργων τέχνης & μηχανισμών» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και από το 2014 είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. με αντικείμενο μελέτης την βελτιστοποίηση φασματοσκοπικών τεχνικών κατά την εφαρμογή τους στην μελέτη μετάλλινων τεχνουργημάτων της αρχαίας Μακεδονίας.

Εργάστηκε από το 1996 έως το 2010 στην 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (σημερινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους), σε έργα συντήρησης φορητών εικόνων, τοιχογραφιών και ξυλογλύπτων του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής. Οργάνωσε εργαστήριο συντήρησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης όπου και συντήρησε σειρά κειμηλίων της Ι. Μητρόπολης Χαλκηδόνας. Έχει εργαστεί επίσης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο City & County Museum της κομητείας του Lincolnshire του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2010 εργάζεται στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Α.Μ.Θ. και ανακοινώνει τα αποτελέσματα της εργασίας του σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.