Χρυσάνθη Φωτιάδου

Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
T: 2313 310226

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ- Αθήνας και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με κατεύθυνση τη ζωγραφική.

Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς (Petra II και Leonardo), όπου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε σε μουσεία και μνημεία στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το 1996, με υποτροφία της Σ.Γ.Τ.Κ.Σ., παρακολούθησε πρόγραμμα σπουδών με θέμα την καλλιτεχνική εκπαίδευση σε μουσεία και χώρους τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Εργάστηκε ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων από το 1992 έως το 2006 στην ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ (σημερινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης).

Από το 2006 είναι μόνιμη υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από επιτυχή συμμετοχή της σε γραπτό διαγωνισμό του ΥΠ.ΠΟ. Παράλληλα, με την ιδιότητα της εικαστικού, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει σειρά καλλιτεχνικών δράσεων στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.