Χρυσάνθη Φωτιάδου

Εικαστικός - Ζωγράφος
T: 2313 310246

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με κατεύθυνση τη ζωγραφική και του Τμήματος Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων της Σχολής Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ- Αθήνας.

Έχει παρακολουθήσει ευρωπαϊκά προγράμματα για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς (Petra II και Leonardo), όπου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε σε μουσεία και μνημεία στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το 1996, με υποτροφία του ΤΕΙ-Αθήνας, παρακολούθησε πρόγραμμα σπουδών με θέμα την καλλιτεχνική εκπαίδευση σε μουσεία και χώρους τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Εργάστηκε ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων από το 1992 έως το 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ και στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας. Εστίασε το ενδιαφέρον της στη χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας, την οποία εφάρμοσε σε πολλές περιπτώσεις στη συντήρηση και την έκθεση αρχαίων αντικειμένων.

Από τον Μάρτιο του 2020 εργάζεται ως εικαστικός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει σειρά ψηφιακών καλλιτεχνικών δράσεων στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.