Κατερίνα Μπεχτσή

Αρχαιολόγος
T: 2313 310244

Γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Από το 1998 έως και το 2010 εργάστηκε ως συμβασιούχος αρχαιολόγος σε συστηματικές και σωστικές ανασκαφές κυρίως στην Μακεδονία. Εργάστηκε στην ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού Τούμπα Κρεμαστής Κοιλάδας στο νομό Κοζάνης, στην ανασκαφή του Ανατολικού Νεκροταφείου της Αμφίπολης, στο Νεολιθικό οικισμό ελληνοβουλγαρικών συνόρων Προμαχώνας-Topolniča, σε σωστικές ανασκαφές στη Θάσο.

Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας που σχεδίασε και υλοποίησε το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου που εγκαινιάστηκε το 2010.

Από το 2006 έως το 2010 στο πλαίσιο κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης εργάστηκε ως επικεφαλής αρχαιολόγος των Σταθμών Σιντριβανίου και Διασταύρωσης Τροχιογραμμών.

Το 2010 κατατάχθηκε σε θέση Ι.Δ.Α.Χ. στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας - Θάσου. Το 2015 τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου και υπηρετεί στο Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν στις μουσειακές σπουδές, στην επικοινωνιακή πολιτική των μουσείων καθώς και στην αρχαιολογία της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας.